Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tusentals demonstrerar åter mot Netanyahu

Israel • Publicerad 6 maj 2023
Israeliska aktivister i Tel Aviv som stänkt sig själv i röd färg för att öka kännedomen kring våld mot kvinnor under protesterna mot Netanyahus planerade lagändringar.
Israeliska aktivister i Tel Aviv som stänkt sig själv i röd färg för att öka kännedomen kring våld mot kvinnor under protesterna mot Netanyahus planerade lagändringar.Foto: Ariel Schalit/AP/TT

Tusentals israeler protesterar för den 18:e veckan i rad mot de lagförändringar som Israels högerregering tidigare har föreslagit.

Det hårt kritiserade lagförslaget skulle innebära – om det blir verklighet – att det israeliska parlamentet får makt att upphäva domar från landets högsta domstol.

Annons

Protesterna fortsätter trots att premiärminister Benjamin Netanyahu i mars meddelade att lagförslaget sätts på paus efter månader av intensiva och stundtals våldsamma protester.

På lördagen viftar hundratals människor med den israeliska blåvita flaggan och blockerar vägar i den centrala staden Rehovot. Samma scener utspelas samtidigt i Tel Aviv medan demonstranterna ropar slagord mot Netanyahu.

På en av demonstranternas plakat syns ultranationalistiska säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir med bildtexten: "Ministern för nationellt misslyckande".

Den israeliska polisen har inte uppgett någon uppskattning för hur många som deltar i protesterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons