Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tunga investerare flyr kryptovalutor

Ekonomi • Publicerad 13 november 2022
Kryptobörsen FTX krasch i veckan var droppen för många stora investerare. Arkivbild.Foto: Marta Lavandier AP/TT

Det är inte kryptovalutornas år. I våras kraschade den så kallade stablecoinen Terra, som påstods vara stabil eftersom den var uppbyggd för att hålla kursen mot dollarn.

Nu i veckan har kryptobörsen FTX fallit ihop som ett korthus och bitcoinkursen har rasat med över 65 procent sedan årsskiftet.

Annons

Nu uppger många investerare på större fonder, som Bloomberg talat med, att de inte längre tror på krypto som ett sätt att sprida riskerna portföljen.

Något som har blivit särskilt tydligt efter kraschen i FTX, som med respekterade investerare i ryggen sågs som en av de mer pålitliga spelarna på marknaden.

Medan analytiker på Morgans Stanley ser årets prövningar som ett steg mot en mer mogen bransch är Mark Dowding, investeringschef på Bluebay Asset Managment i London (som ägs av Royal Bank of Canada), mer krass i sitt omdöme.

– Det borde ha varit uppenbart att en bransch, som inte har producerat någonting, som bränner pengar och som samtidigt erbjuder lockande avkastning, var ämnad att misslyckas, säger han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons