Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tuffare restriktioner – men ingen bunkring

Coronapandemin har tagit ny fart de senaste veckorna och sprider sig alarmerande på flera håll i landet. Men än så länge verkar svenskarna ta den ökade smittan med lite mera ro än i våras, i alla fall när det kommer till bunkringen av mat, konserver, alkohol och toapapper.
Coronapandemin • Publicerad 4 november 2020
Än så länge finns det toapapper i butikerna, vårens bunkring tycks hittills inte upprepas under hösten. Arkivbild.
Än så länge finns det toapapper i butikerna, vårens bunkring tycks hittills inte upprepas under hösten. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

TT har varit i kontakt med så väl Axfood och Ica som Coop, Mathem och Systembolaget. Ingen säger sig se en försäljning som tyder på bunkring.

– Vi ser visserligen en ökad försäljning sedan i våras, men det har troligtvis mer att göra med att färre är ute på restaurang nu, säger Sofia Brännborn, pressekreterare på Systembolaget.

Annons

Mathem säger att de har sett en ökad efterfrågan den senaste tiden, men att den "inte går att jämföra med i våras" och påpekar samtidigt att situationen ser olika ut i olika delar av landet.

På Ica svarar pressansvarige Mats Mehlberg skriftligt att "vi ser inga tecken på bunkring i några särskilda delar eller regioner", men tillägger att företaget "naturligtvis följer utvecklingen."

Magnus Törnblom, presschef på Axfood, svarar att företaget lärt sig av hur det bitvis såg ut i butikerna i våras.

"Det finns en god tillgång på varor och varuflödena fungerar väl", skriver han.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons