Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump undersökte benådning innan han avgick

USA • Publicerad 3 februari 2022
Trumpanhängare under stormningen av Kapitolium 6 januari 2021.
Trumpanhängare under stormningen av Kapitolium 6 januari 2021.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT

USA:s tidigare president Donald Trump undersökte möjligheten att benåda människor som stormat kongressbyggnaden Kapitolium 6 januari innan han lämnade posten som president. Det säger två källor med insyn i saken till Politico.

– Tycker du jag ska benåda dem? Tycker du det är en bra idé? Tror du jag har makt att göra det? sade Trump enligt Politicos källa, som sammanfattar konversationen för tidningen.

Annons

Deras vittnesmål ger Trumps uppmärksammade uttalande om just benådning under ett tal i Texas i lördags mer tyngd.

– Om jag ställer upp och om jag vinner så kommer vi att behandla de här människorna rättvist. Och om det kräver benådning så kommer vi att benåda dem eftersom de behandlas så orättvist, sade Trump.

Anhängare till Trump stormade kongressbyggnaden den 6 januari i fjol. Trump har anklagats för att ha eldat på aktivisterna och för att ha dröjt för länge med att be dem avbryta attacken. Fem människor, varav en polis, miste livet i samband med attacken.

Över 700 personer misstänks för brott i samband med händelserna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons