Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump till angrepp mot Biden i Michigan

President Joe Biden är ingen som amerikanska bilarbetare kan lita på. Det var budskapet när Donald Trump höll valmöte i Michigan, där tusentals anställda vid flera bilfabriker gått ut i strejk.
USA • Publicerad 28 september 2023
Donald Trump under sitt tal vid valmötet i Michigan.
Donald Trump under sitt tal vid valmötet i Michigan.Foto: Mike Mulholland/AP/TT

– Joe Biden hävdar att han är den mest fack-vänliga presidenten i historien. Det är nonsens. Fundera på det. Hela hans karriär har varit en enda akt bestående av ekonomiskt förräderi och förstörelse av facken, hävdade Trump vid en fabrik där arbetarna inte är anslutna till facket.

Expresident Trump, som står anklagad för brott i flera parallella rättsfall, talade samtidigt som hans republikanska rivaler på nytt debatterade i kampen om att bli partiets kandidat i nästa års presidentval.

Annons

Och sin frånvaro till trots blev 77-åringen något av en huvudperson i den tv-sända debatten.

– Du duckar de här sakerna och låt mig säga dig vad som kommer att hända. Om du fortsätter på det här sättet kommer ingen här längre att kalla dig Donald Trump, vi kommer att kalla dig Donald Duck, sade New Jerseys tidigare guvernör Chris Christie – som är expresidentens mest uttalade kritiker bland kandidaterna – och möttes av burop.

Förutom Christie fanns bland andra även Trumps främste rival, Floridas guvernör Ron DeSantis, liksom den politiske nykomlingen Vivek Ramaswamy, tidigare FN-ambassadören Nikki Haley och Trumps vicepresident Mike Pence på plats på scenen i Simi Valley i Kaliforninen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons