Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trump skjuter upp samtal om stimulansåtgärder

USA:s president Donald Trump skjuter upp förhandlingarna med demokrater i kongressen om stimulansåtgärder för ekonomin, till efter valet.
Ekonomi • Publicerad 6 oktober 2020
Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi. Arkivbild.
Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi. Arkivbild.Foto: Jose Luis Magana/AP/TT
Donald Trump. Bilden är från i måndags.
Donald Trump. Bilden är från i måndags.Foto: Alex Brandon/AP/TT

"Jag har gett mina representanter i uppgift att sluta förhandla före valet, då vi omedelbart efter min seger kommer att genomföra ett omfattande stimulanspaket som fokuserar på hårt arbetande amerikaner och småföretag", skriver Trump på Twitter.

Representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, kommenterade syrligt beskedet kort därpå.

Annons

"I dag har president Trump återigen avslöjat sitt rätta jag, och satt sig själv i första rummet på landets bekostnad – med stöd från de republikanska ledamöterna i kongressen", konstaterar hon i ett uttalande.

"Helt klart befinner sig Vita huset i total oreda", fortsätter uttalandet.

Samtidigt som Donald Trump meddelade att republikanerna kliver av förhandlingarna om stimulansinsatser berättade han också att han har bett senatens majoritetsledare, republikanen Mitch McConnell, att lägga allt fokus på att godkänna konservativa Amy Coney Barrett som ny domare i Högsta domstolen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons