Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trumps antydan om valet 2024: "Mycket troligt"

Donald Trump har gjort en av sina starkaste antydningar hittills om att han kanske kommer att ställa upp i presidentvalet 2024 i USA.
Han kommer "mycket, mycket, mycket troligt att göra det igen" 2024, sade Trump inför åhörare i Iowa, rapporterar .
USA • Publicerad 4 november 2022
Expresident Donald Trump på kampanjmöte i Sioux City i Iowa under torsdagen.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

Expresidenten talade vid ett kampanjmöte med republikaner inför mellanårsvalet nästa vecka.

Trump upprepade än en gång det falska påståendet att han förlorade presidentvalet 2020 på grund av valfusk. Han fortsatte:

Annons

– Och för att göra vårt land framgångsrikt, och tryggt och ärorikt. Jag kommer mycket, mycket, mycket troligt att göra det igen.

– Mycket snart. Var redo, sade Trump.

Expresidenten har vid flera tillfällen antytt att han kan komma att ställa upp i presidentvalet 2024. Vid ett kampanjmöte i Texas så sent som i oktober uttryckte Trump att han "antagligen måste göra det igen".

Trumps tidigare rådgivare Kellyanne Conway sade också tidigare på torsdagen att expresidenten "snart" kommer att offentliggöra sina eventuella planer.

Kampanjmötet i Iowa var det första av fyra möten på fem dagar som Trump håller inför mellanårsvalet den 8 november då amerikanerna väljer sina delstaters representanter till kongressens två kammare: senaten och representanthuset.

Vid valet står samtliga 435 platser i representanthuset samt 34 av de 100 platserna i senaten på spel. Demokraterna har i nuläget majoritet i senaten och representanthuset, men Republikanerna ligger bra till i mätningarna.

Om Republikanerna tar makten i båda kamrarna blir det svårt för president Joe Biden, som även han kampanjar runt om i landet, att få mycket uträttat efter januari 2023.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons