Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trots varning – köerna på Arlanda "flyter på"

Påskresor och bemanningsproblem på Arlanda skapade för en vecka sedan hundra meter långa köer till flygplatsens säkerhetskontroller. På långfredagen är läget bättre, enligt Swedavia.
Flygresor • Publicerad 15 april 2022
Långa köer på Arlanda flygplats. Arkivbild.
Långa köer på Arlanda flygplats. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

För en vecka sedan, på fredagen före påsklovet, fick resenärer på Arlanda vänta i över en timme vid säkerhetskontrollerna på grund av långa köer.

Det statliga flygplatsbolaget Swedavia, som driver flygplatsen, bad då om ursäkt på sin hemsida och förklarade att köerna berodde på ökat resande inför påsken och bemanningsproblem efter pandemin. Fortfarande ligger en varning ute på hemsidan om risk för köproblem.

Annons

På Långfredagen ser dock läget bra ut, enligt Ellen Laurin, pressansvarig på Swedavia.

– I dag ser det bra ut, det flyter på och det ser även bra ut i morgon. Bemanningsmässigt ser det bra ut i dag och i morgon, säger hon.

Som längst var väntetiden till säkerhetskontrollen på terminal 5, där köerna tidigare varit värst, under fredagens morgonpeak drygt 20 minuter.

– Det är ungefär som en vanlig helgdag. Men det är alltid bra att kolla med sitt flygbolag hur lång tid innan de rekommenderar att man är på flygplatsen, säger Ellen Laurin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons