Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tretton skjutna i Portland

Totalt tretton personer har skjutits i Portland, under loppet av 38 timmar. Bland annat sköts en ung kvinna till döds i en skjutning där sex andra personer skadades.
USA • Publicerad 18 juli 2021
Polisen på en plats där sju personer sköts under lördagsnatten.Foto: Mark Graves/AP/TT

Skjutningen inträffade i centrala Portland i Oregon, USA, under natten mot lördagen, rapporterar The Oregonian. En 18-årig kvinna var en av sju personer som träffades, hon avled senare på sjukhus av sina skador. Ingen har ännu gripits.

Under lördagsnatten inträffade ytterligare tre skottlossningar i staden, vilket resulterade i en död man och en kritiskt skadad kvinna.

Annons

Enligt polischefen Chuck Lovell innebär det att elva skottlossningar har inträffat på 38 timmar i Portland – med omkring 650 000 invånare – vilket har resulterat i två döda och elva skadade.

– Det är inte bara chockerande, det kräver också skatteresurser, både för patruller och utredningar. Vi gör allt vi kan för att stoppa den här upprörande trenden, säger han enligt Portland Tribune.

Portland brottas med en våldsvåg, där 570 skjutningar har inträffat hittills i år, vilket är mer än dubbelt så många som samma period förra året.

Portlands polisbudget har minskat det senaste året, och antalet poliser beskrivs som det lägsta på ett decennium. Det beror dels på besparingar till följd av pandemin, men också till följd av krav från demonstranter till följd av Black lives matter-rörelsen.

– Vi har just nu inte tillräckligt med resurser på våra gator, jag kommer att kämpa för med resurser till polismyndigheten, säger Portlands borgmästare Ted Wheeler, som godkände polisbesparingar så sent som i juni, enligt Portland Tribune.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons