Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre spanska geologer döda i gruvolycka

Spanien • Publicerad 9 mars 2023
Gruvan i Súria, omkring 80 kilometer norr om Barcelona, där tre geologer dog när en tunnel kollapsade.
Gruvan i Súria, omkring 80 kilometer norr om Barcelona, där tre geologer dog när en tunnel kollapsade.Foto: Joan Mateu Parra

Tre geologer har omkommit efter att en tunnel kollapsat i en kaliumgruva i Súria i den spanska regionen Katalonien, uppger myndigheter.

Olyckan inträffade vid niotiden på torsdagsmorgonen på ett djup på 900 meter.

Annons

De tre geologerna var spanska män.

Enligt gruvbolaget byggdes den kollapsade delen endast för några dagar sedan. Lokala myndigheter säger att gruvan genomgått regelbundna säkerhetsinspektioner – den senaste ska ha ägt rum för tre veckor sedan.

Kataloniens regionale ledare Pere Aragonès framför sina kondoleanser till de familjer som drabbats av den tragiska olyckan. Han säger också att en utredning av olyckan har inletts.

Två gruvarbetare dog under liknande omständigheter vid samma gruva för cirka tio år sedan. Mellan 2016 och 2021 dog i snitt fyra gruvarbetare årligen i Spanien.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons