Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre palestinier uppges ha dödats i räd

Mellanöstern • Publicerad 8 december 2022
Israeliska soldater vid en vägspärr på Västbanken. Arkivbild.
Israeliska soldater vid en vägspärr på Västbanken. Arkivbild.Foto: Maya Alleruzzo/AP/TT

Tre palestinier har dödats av israeliska styrkor i samband med en räd på den ockuperade Västbanken, uppger det palestinska hälsodepartementet.

Räden ska ha genomförts i staden Jenin och dess flyktingläger, enligt uppgifter från lokala medier.

Annons

Den israeliska militären säger att soldater gått in i Jenin för att gripa personer som misstänks för terrorverksamhet. Soldaterna besköts och besvarade elden med skarp ammunition, heter det i uttalandet.

Flera liknande insatser ska enligt militären ha genomförts under natten i andra städer, bland andra Betlehem och Ramallah.

Den palestinska gruppen Islamiska jihad uppger att dess medlemmar utkämpat intensiva strider mot israeliska soldater i Jenin.

Spänningen i regionen har tilltagit under året. Våldsamheterna i Västbanken och östra Jerusalem har pågått i veckor, vilket gör 2022 det dödligaste året i regionen sedan 2006.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons