Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tre års fängelse för tjuvjägare

Brott • Publicerad 2 mars 2023
Den dömde mannen har enligt domen sålt älgkött värt minst 160|000 kronor till krogar. Arkivbild.
Den dömde mannen har enligt domen sålt älgkött värt minst 160|000 kronor till krogar. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg / TT

En man i 55-årsåldern döms till tre och ett halvt års fängelse för grovt jaktbrott, grovt vapenbrott samt häleri, rapporterar SVT Västernorrland.

Mannen döms för att under flera års tid ha tjuvjagat älg, ofta nattetid, med otillåtna hjälpmedel. Åklagaren bedömer att minst ett 20-tal älgar skjutits olagligt. En del av köttet har sålts till krogar i södra Sverige.

Annons

2019 genomförde polisen en husrannsakan på en gård utanför Sollefteå. Där hittades modifierade vapen, kylrum, slaktgropar och stora mängder älgkött.

I domen tar Ångermanlands tingsrätt hänsyn till att utredningen tagit lång tid. Egentligen är straffvärdet för tjuvjakten tre år, och för vapenbrottet två år. Mannen döms också för fem fall av häleri men klarar sig alltså med drygt tre år i fängelse.

Ytterligare tre personer döms till samhällstjänst och villkorliga domar för att på olika sätt ha medverkat i tjuvjakten.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons