Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tory-val om ny ledare avslutat

Storbritannien • Publicerad 2 september 2022
De två kandidaterna, den tidigare finansministern Rishi Sunak och utrikesminister Liz Truss. Arkivbild.
De två kandidaterna, den tidigare finansministern Rishi Sunak och utrikesminister Liz Truss. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

På fredagen avslutades röstningen om vem som ska efterträda Boris Johnson som Tory-ledare och som därmed ska bli Storbritanniens premiärminister.

Vid klockan 17 lokal tid stängdes omröstningen för de omkring 200 000 konservativa som röstat om vem av Liz Truss och Rishi Sunak som ska bli ny partiledare för det brittiska konservativa partiet.

Annons

Resultatet kommer att tillkännages på måndag. Dagen efter kommer Johnson formellt att lämna över sin avskedsansökan till Storbritanniens drottning Elizabeth.

Tory-ordföranden Andrew Stephenson tackar både utrikesminister Truss och den tidigare finansministern Sunak för att ha tagit del av det ofta "krävande schemat" med gott humör.

– Jag vet att vårt parti är redo att enas kring en ny ledare och ta itu med de utmaningar vi som ett land står inför, sade han när omröstningen stängdes.

Omröstningen inleddes i början av augusti. Liz Truss är storfavorit till att bli den som efterträder Johnson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons