Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring vill frias från mord i Eskilstuna

Brott • Publicerad 10 januari 2023
En man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Eskilstuna den 23 maj i fjol. Arkivbild.
En man i 25-årsåldern sköts ihjäl i Eskilstuna den 23 maj i fjol. Arkivbild.Foto: Per Karlsson / TT

En 18-årig man som i tingsrätten dömdes till åtta års fängelse för en dödsskjutning i Eskilstuna överklagar till Svea hovrätt.

18-åringen, som nekar till brott, yrkar på att hovrätten ska frikänna honom helt. Om han trots allt fälls bör straffet i första hand bli sluten ungdomsvård, enligt mannens försvarare.

Annons

Det var på eftermiddagen den 23 maj i fjol som polisen larmades till stadsdelen Brunnsbacken. På platsen, mitt i ett bostadsområde, hittades en man i 25-årsåldern som hade skjutits ihjäl inför chockade vittnen.

Mannen hade skjutits med minst nio skott, varav flera i huvudet, enligt tingsrättsdomen. Enligt domstolen hade straffvärdet för en vuxen varit livstids fängelse, men eftersom 18-åringen var 17 vid tiden för mordet dömdes han till åtta års fängelse.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons