Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring häktad – planerade mord på skola

En pojke i Blekinge har häktats misstänkt för förberedelse till mord på en skola, rapporterar lokala medier.
Brott • Publicerad 17 februari 2023
En pojke i Blekinge har häktats som misstänkt för att ha förberett mord. Arkivbild.
En pojke i Blekinge har häktats som misstänkt för att ha förberett mord. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mordet ska ha varit planerat till den 30 januari tidigare i år och planerna ska ha gällt en specifik person. Pojken, som är 16 år, anhölls under torsdagen, och har förhörts.

– Vi har varit informerade om att det har funnits misstankar om dessa planer. Den tonåring som är misstänkt går inte på vår skola, säger rektorn på den aktuella skolan till BLT.

Annons

Rektorn uppger för SVT Nyheter Blekinge att den misstänkte kom till skolan för att söka upp en elev. Han blev avvisad eftersom han inte går på skolan.

– Ungdomen var väldigt angelägen om att få prata med eleven. Men det är så vi gör, skolan är ingen allmän plats och går man inte på skolan så blir man avvisad, säger rektorn till tv-stationen.

Hans advokat Sofia Jacobsson vill inte kommentera hur han ställer sig till brottsanklagelserna, men säger att han medger de faktiska omständigheterna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons