Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring åtalas för mord på 16-åring

Brott • Publicerad 3 september 2021
En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.
En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg. Arkivbild.Foto: ADAM IHSE/TT

En 17-årig pojke åtalas vid Göteborgs tingsrätt misstänkt för ett mord för ett och ett halvt år sedan i Biskopsgården i Göteborg.

Den var på kvällen den 11 mars 2020 som två tonåringar blev beskjutna på Hisingen. Den ena, en 16-årig pojke, avled kort därefter av skadorna. Det andra offret, en flicka i tonåren, fick livshotande skador. Hon överlevde men har fått bestående men.

Annons

Skjutningen ses som en del i en konflikt mellan kriminella gäng i stadsdelen. Pojken som sköts ihjäl var släkting till en ledare i ett av gängen.

Den nu åtalade pojken, som var 15 år vid tillfället, hör till ett rivaliserande gäng. Han åtalas för mord, mordförsök och två fall av grovt vapenbrott.

– Polisen har gjort ett extremt gediget arbete. Min uppfattning är att det finns stark bevisning, både muntlig och skriftlig, i det här målet, säger kammaråklagare Thomas Willén till Göteborgs-Posten.

Samtidigt åtalas en 19-åring för medhjälp till mord alternativt grovt skyddande av brottsling samt medhjälp till försök till mord, alternativt skyddande av brottsling.

Polisen har gjort flera fynd i ärendet. Bland annat har man hittat de vapen som användes vid skjutningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons