Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tonåring anhållen efter dödsskjutning

Polisen har gripit en 16-årig pojke efter tisdagens dödsskjutning i Kristianstad.
Brott • Publicerad 8 juni 2022
Flera polispatruller skickades till en parkeringsplats i Kristianstad och en person hittades liggandes på marken vid en parkeringsplats.
Flera polispatruller skickades till en parkeringsplats i Kristianstad och en person hittades liggandes på marken vid en parkeringsplats.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 30-årsåldern som hittats skadad vid en parkeringsplats avled senare under kvällen. Han fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad, där han konstaterades avliden.

Den misstänkta tonåringen greps 30 minuter efter att larmet kom in, uppger polisen.

Annons

– Han greps i närområdet drygt en kilometer från platsen, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till TT.

Att misstanken föll på tonåringen handlar enligt polisen om omständigheter vid gripandet. Han är nu anhållen och misstänks för mord samt ett mordförsök.

– Det är en annan person som utsatts för en våldshandling i samband med mordet, säger Robert Loeffel och tillägger att denne person inte ska vara allvarligt skadad.

Polisen söker uppgifter från vittnen och är särskilt intresserad av iakttagelser av en person på elsparkcykel i närheten av brottsplatsen i anslutning till händelsen, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons