Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tolv till sjukhus efter brand i Stockholm

En brand utbröt under natten i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm. Flera personer har förts till sjukhus.
Olycka • Publicerad 24 september 2023
Tolv personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm natten mot söndagen.
Tolv personer fördes till sjukhus efter en brand i en lägenhet i ett flerfamiljshus i Bredäng i södra Stockholm natten mot söndagen.Foto: Stockholm blåljus/TT

– Tolv personer har förts till sjukhus, och skadeläget är oklart, säger Roger Sverndal på Storstockholms brandförsvar, till SVT Nyheter Stockholm.

Ett 40-tal personer fick evakuera, enligt Storstockholms brandförsvar.

Annons

Branden bedöms ha börjat i en lägenhet på fjärde våningen och larmet om den kom in vid 01.30-tiden natten till söndagen.

Polisen har, enligt presstalespersonen Towe Hägg, inledningsvis rubricerat det hela som misstanke om allmänfarlig vårdslöshet.

Branden bedömdes vid tretiden vara under kontroll, men en stor insats har arbetat på plats, enligt Storstockholms brandförsvar.

Personal från bland annat socialtjänsten hos Stockholms stad är på plats. De som evakuerats har samlats på ett ställe och det kan bli fråga om att försöka hitta tillfälliga bostäder.

Bedömningen är att det inte finns någon person kvar i huset i som kan ha kommit till skada.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons