Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Regeringen delar ut tio nya coronamiljarder

Regeringen dubblar summan som ska kompensera kommuner och regioner för extra kostnader i samband med coronakrisen, skriver Dagens Nyheter.
Till de redan utlovade tio miljarderna läggs ytterligare tio miljarder kronor.
Ekonomi • Publicerad 2 november 2020
Finansminister Magdalena Andersson (S). Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

– Det är inte pengar som ska stå i vägen för en god sjukvård och omsorg, säger finansminister Magdalena Andersson (S), till DN.

Landets kommuner och regioner har ansökt om runt elva miljarder kronor för att täcka ökade kostnader för sjukvård och omsorg till följd av pandemin, till exempel i form av övertidsersättning för personalen eller ökad användning av sjukvårdsmaterial.

Annons

– Det här är mer än vad kommunerna och regionerna har ansökt om. Vi tar höjd för att det finns risker för ökade kostnader, säger finansminister Andersson.

Beslutet har fattats tillsammans med samarbetsparterna Centerpartiet och Liberalerna, och klubbas formellt på tisdagen i form av en extra ändringsbudget, skriver DN.

– Vi tar lite extra höjd i och med det här. Nu ska det finnas resurser så att personalen inom sjukvården och omsorgen ska kunna vara trygg med vad det är som gäller, säger Centerpartiets ekonomiskpolitiske talesperson Rickard Nordin till tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons