Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tiger infångad efter upprepade attacker

Indonesien • Publicerad 4 februari 2023
Sumatratigern är nu infångad. Arkivbild på en annan Sumatratiger.
Sumatratigern är nu infångad. Arkivbild på en annan Sumatratiger.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

En Sumatratiger som tros ha attackerat ett antal personer i den indonesiska provinsen Aceh har fångats in. Tigern ska vid två separata tillfällen ha skadat åtminstone fyra personer den senaste veckan, varav en uppges vara allvarligt skadad.

Såväl militär som brandmän har deltagit i jakten på tigern. Naturvårdare kunde till slut fånga in den efter att ha satt upp en fälla i skogsreservatet där attackerna skett.

Annons

– Ett av offren sade att han skadade djuret när han attackerades och försvarade sig själv. Det finns flera sår på tigerns kropp inklusive i ansiktet, på halsen och ett ben, säger Agus Rianto, chef för Acehs naturvårdsmyndighet.

Men det är fortfarande inte helt säkert om det är samma tiger som utfört båda attackerna.

Enligt Rianto kommer den infångade tigern att få vård och släppas ut i en nationalpark så fort den mår bättre.

Sumatratigern är en av tigerns sex underarter och är akut utrotningshotad. Det tros finnas färre än 400 individer kvar i det vilda.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons