Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Thailand begraver mördade förskolebarn

Förskolebarnen har klätts ut till doktorer, soldater och astronauter – vad de drömde om att bli när de växte upp. I guldpläterade vita och rosa kistor ligger de små kropparna redo för kvällens kremeringsceremoni.
Thailand • Publicerad 11 oktober 2022
Sörjande vid templet Wat Rat Samakee hedrar offren för massakern i norra Thailand.
Sörjande vid templet Wat Rat Samakee hedrar offren för massakern i norra Thailand.Foto: Sakchai Lalit/AP/TT

24 barn dödades när en gärningsman gick till attack mot en förskola i norra Thailand i torsdags. På tisdagen samlas anhöriga för att ta avsked av barnen i en ceremoni som markerar slutet på tre dagar av buddhistiska begravningsritualer.

Utanför ett tempel några kilometer från platsen för dådet har sörjande placerat leksaker, mjukisdjur, stearinljus och rökelse. Här ska 19 barn kremeras under kvällen. Ett porträtt av en leende flicka skymtar bakom en rosa sparkcykel.

Annons

På måndagen beordrade premiärminister Prayut Chan-o-cha landets brottsbekämpande myndigheter att skärpa kontrollen kring vapeninnehav och öka åtgärderna mot droganvändning i landet, rapporterar CNN. Gärningsmannen som dödade totalt 36 människor i provinsen Nong Bua Lam Phu var en före detta polis som uppges ha stängts av från sitt arbete efter att ha använt droger.

Flera av barnen ska ha legat och sovit middag när den kniv- och pistolbeväpnade mannen tog sig in på förskolan i förra veckan. Efter attacken mot förskolan körde han hem och dödade sin fru och sina barn, för att därefter ta sitt eget liv.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons