Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tesla-anställda har lessnat – vill starta fack

Ekonomi • Publicerad 14 februari 2023
Teslas vd Elon Musk har fått mejl från Tesla-anställda där de berättar om planerna att starta en fackklubb. Arkivbild.
Teslas vd Elon Musk har fått mejl från Tesla-anställda där de berättar om planerna att starta en fackklubb. Arkivbild.Foto: Benjamin Fanjoy AP/TT

Tesla-anställda i Buffalo i New York har tröttnat på att övervakas och vill ha bättre betalt. Nu försöker de dra igång en fackklubb för att förbättra arbetsvillkoren.

På tisdagen skickade personalen, som bland annat jobbar med att analysera bolagets teknik för självkörande bilar, ett mejl till vd:n Elon Musk där de meddelade sina intentioner.

Annons

Utöver bättre löner och större arbetstrygghet vill de också ha mindre press på att producera, något som de uppger är hälsoskadligt.

– Folk har tröttnat på att bli behandlade som robotar, säger Al Celli, en av initiativtagarna till fackklubben, till Bloomberg.

Enligt de anställda läser Tesla bland annat av antalet tangenttryck för att kontrollera hur mycket tid personalen lägger på sina uppgifter. Det i sin tur leder till att vissa undviker att ens ta rast för att gå på toaletten.

Om de lyckas organisera sig i Buffalo blir det Teslas första fackklubb.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons