Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tågstopp vid Helsingborg efter kopparstöld

Trafik • Publicerad 10 oktober 2020
Trafikverket vet ännu inte när trafiken kan återupptas. Arkivbild.
Trafikverket vet ännu inte när trafiken kan återupptas. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Tågtrafiken mellan Helsingborg och Ängelholm i Skåne har stoppats, sedan koppartjuvar slagit till mot järnvägen norr om Helsingborg, rapporterar Helsingborgs dagblad. I samband med kopparstölden, som skedde under natten mot lördagen, förstördes luftledningar.

– Det är en omfattande kopparstöld som har skett mellan Maria och Ödåkra, säger Daniel Andersson på Infranord i Helsingborg, som har hand om järnvägsunderhåll, till Helsingborgs dagblad.

Annons

Skåne drabbades även tidigare i somras av kopparstölder. Totalt försvann över 14 ton koppar från sträckan mellan Helsingborg och Eslöv. Då gjorde Trafikverket bedömningen att de som låg bakom stölderna måste varit väl utrustade proffs, eftersom det annars är livsfarligt att komma i kontakt med ledningarna.

Under lördagen leds en del av tågen om via andra spår, medan andra ersätts av bussar. Trafikverket hänvisar resenärer till tågbolagen för mer information. Än är det inte klart när trafiken kan börja gå igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons