Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Syrien: Israelisk attack nära Damaskus

Syrien • Publicerad 15 april 2022

Israel har utfört flera robotattacker mot syriska militära mål nära huvudstaden Damaskus och orsakat materiella skador, enligt Syriens militär.

Attacken skedde i torsdags kväll strax före midnatt och några av robotarna sköts ned av syriskt luftvapen, säger en icke namngiven talesperson för militären, enligt statliga medier.

Annons

Robotarna träffade mål som tillhörde Iranstödda stridande sydväst om huvudstaden i förorten Qatana, enligt det brittiskbaserade oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Militären i Israel, som utfört hundratals attacker i Syrien men sällan sagt sig ligga bakom dem, har inte kommenterat uppgifterna. Landet har dock erkänt att baser för Iranallierade milisgrupper, som shiamuslimska Hizbollah, som har soldater stationerade i Syrien är ett mål.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons