Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svenska småsparare rusar efter Facebookaktien

Facebooks moderbolag Meta var den i särklass mest handlade aktien hos nätbanken Nordnet under torsdagen.
Ekonomi • Publicerad 4 februari 2022
Svenska småsparare verkar tro på Zuckerberg. Arkivbild.
Svenska småsparare verkar tro på Zuckerberg. Arkivbild.Foto: Eric Risberg/AP/TT

Efter en mycket svag rapport hade Meta tappat omkring en fjärdedel av sitt börsvärde när New York-börsen stängde på torsdagen.

Raset fick svenska småsparare att rusa till aktien. Hos nätmäklaren Nordnet var handeln i Meta nästan dubbelt så stor som i tvåan Tesla.

Annons

– Det är väldigt tydligt att spararna inte tvekar om att raset i aktien innebär köpläge. Många tycks tro stenhårt på Meta och att Zuckerberg hittar rätt i den allt större konkurrensen, med satsningarna på video men också det ännu något diffusa metaverse, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet.

Av alla kunder som handlade i aktien i går köpte 95 procent. Totalt av alla affärer som gjordes i aktien var 90 procent köp. Under veckan har antalet Nordnet-kunder som äger Meta ökat med 17 procent.

– När man köper “dippen” gäller det att vara medveten om bolagets utmaningar. Men också att ta höjd för att det kan handla om en korrektion i delar av techsektorn. Vi har haft kraftiga uppgångar under ett par år i och med den låga räntan, säger Frida Bratt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons