Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svensk ellastbilstillverkare i konkurs

Transport • Publicerad 17 oktober 2023
Svenska Volta Trucks som arbetat med att ta fram en eldriven lastbil för stadstrafik begärs i konkurs.
Svenska Volta Trucks som arbetat med att ta fram en eldriven lastbil för stadstrafik begärs i konkurs.Foto: Volta Trucks/TT

Den svenska tillverkaren av ellastbilar Volta Trucks har beslutat att ansöka om konkurs. Det meddelar investeringsbolaget Byggmästare AJA Holding, som är storägare i företaget med drygt tio procent, i ett pressmeddelande.

Beslutet tas efter att en av Voltas viktigaste leverantörer av batterier, Proterra, inlett en rekonstruktion, vilket i sin tur skapat osäkerhet hos Volta Trucks intressenter.

Annons

Osäkerheten har omöjliggjort fortsatt finansiering, enligt Byggmästare AJA Holding.

"Nyheten i början på augusti i år om att bolagets batterileverantör (inlett en rekonstruktion) skedde vid absolut sämsta tidpunkt när produktionen skulle skalas upp, och produkten levereras till väntande kunder", säger Tomas Bergström, vd för Byggmästaren, i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons