Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Svensk anhållen efter mord i Köpenhamn

Brott • Publicerad 3 december 2021
En man sköts till döds i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn på torsdagen. En ung man från Göteborg har anhållits och begärts häktad för mord.
En man sköts till döds i stadsdelen Nørrebro i Köpenhamn på torsdagen. En ung man från Göteborg har anhållits och begärts häktad för mord.Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix/TT

En svensk man har anhållits i Danmark som misstänkt för ett mord i Köpenhamn.

Dådet skedde vid 17-tiden på torsdagen i stadsdelen Nørrebro. En man med anknytning till kriminella gäng blev skjuten i ryggen och avled, skriver Dagens Nyheter.

Annons

Cirka en timme senare grep dansk polis två misstänkta män i en bil, inte långt från mordplatsen. En av männen är en 21-årig man från Göteborg, som tidigare dömts för flera grova brott i Sverige.

De två misstänkta, som nu är anhållna, har begärts häktade. Den 21-årige svensken misstänks ha skjutit de dödande skotten, enligt åklagaren.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons