Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Prins Harry: Har upplevt fientlighet från pressen

Storbritanniens prins Harry säger att han ända sedan han föddes har "upplevt fientlighet från pressen".
Uttalandet kommer under hans vittnesmål i High Court i London där han vittnar mot mediekoncernen Mirror Group Newspapers (MGN).
Storbritannien • Publicerad 6 juni 2023
Pressuppbådet var stort när prins Harry infann sig i Londons High Court på måndagen.
Pressuppbådet var stort när prins Harry infann sig i Londons High Court på måndagen.Foto: Kin Cheung/AP/TT

Ett hav av kamerablixtar mötte den 38-årige prinsen, den första brittiska kungligheten sedan 1891 som vittnar vid en rättegång. I vittnesbåset svor han på tisdagen att berätta sanningen i rätten, där han stämmer utgivaren av tidningen Daily Mirror.

Det prinsen framför allt vill leda i bevis är att det har skrivits en lång rad tidningsartiklar som byggt på uppgifter som medierna har kommit över på olaglig väg, främst genom telefonavlyssning. Han står som målsägare tillsammans med tre andra personer, bland dem två skådespelare från tv-såpan "Coronation street".

"En tredje part"

Annons

I ett skriftligt vittnesmål som publicerats på tisdagen säger Harry att han har känt som att "tabloidpressen trodde att de ägde mig helt och hållet".

"Jag känner verkligen att i varje relation jag någonsin har haft – med vänner, flickvänner, släktingar eller militären – så har det alltid funnits en tredje part inblandad, nämligen tabloidpressen", säger prinsen i vittnesmålet.

Mediekoncernen bestrider prinsens anklagelser.

"Ingenting var heligt"

På måndagen redogjorde prinsens advokat för anklagelserna, och sade då att brittiska tidningar sedan prins Harrys barndom bland annat använt sig av hackning för att få fram information till nyheter.

"Ingenting var heligt eller förbjudet" för tabloiderna, sade advokaten.

Prins Harry fick på måndagen kritik av domaren för att han inte infunnit sig då han prioriterat att fira sin dotters tvåårsdag i Los Angeles på söndagen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons