Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Surt humör på Wall Street

Börs • Publicerad 14 september 2021
Investerarna på Wall Street gick en blek tisdag till mötes. Arkivbild.Foto: Richard Drew AP/TT

USA-börserna backade på tisdagen när investerarna återigen börjat oroa sig för kommande finansiella åtstramningar när ekonomin normaliseras efter pandemin. Den tioåriga statsobligationen trycktes nedåt vilket satte press på finanssektorn som backade ordentligt. Sämst av storbankerna gick Bank of America, ned 2,8 procent, följt av Morgan Stanley som tappade 2,4 procent.

Apple lanserade nya versioner av flera av sina storsäljare, bland annat presenterades Iphone 13, men det föll inte marknaden i smaken. Teknikjättens aktie backade 1,0 procent.

Annons

Amazon kommer att höja sina ingångslöner med sex procent till 18 dollar i timmen och nätbutiksbolaget offentliggjorde också planer på att rekrytera hela 125 000 personer för jobb med lager och transporter. Inte heller det väckte något jubel hos investerarna, aktien backade 0,2 procent.

Dow Jones föll 0,8 procent, Nasdaqs kompositindex minskade 0,4 procent och S&P 500 gick ned 0,6 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons