Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sunak skruvar ner brittiska klimatambitioner

Storbritannien • Publicerad 20 september 2023
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.
Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak.Foto: Justin Tallis/AP/TT

Storbritanniens premiärminister Rishi Sunak meddelade under onsdagen planer på att sänka ambitionerna för delar av den klimatpolitik som syftat till att nå netto noll koldioxidutsläpp till 2050.

Beskedet har väckt motstånd från politiker, miljöaktivister och industrier.

Annons

Bland annat flyttas det tidigare planerade förbudet mot försäljning av bensin- och dieselbilar från och med 2030 fram fem år.

– Ni kommer fortfarande kunna köpa bensin- och dieselbilar och skåpbilar fram till 2035, även efter det kommer ni fortfarande kunna köpa och sälja dem begagnade, sade premiärministern.

– Vi anpassar vårt förhållningssätt till länder som Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Australien, Kanada, Sverige, tillade Sunak.

Enligt premiärministern kan landet anta ett mer "pragmatiskt, proportionerligt och realistiskt tillvägagångssätt för att nå nettonoll".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons