Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stora säkerhetsbrister inom e-handeln

E-handel • Publicerad 13 december 2021
Stress och fysisk belastning riskerar orsaka skador och olyckor på exempelvis paketterminaler, enligt Arbetsmiljöverket. Arkivbild.
Stress och fysisk belastning riskerar orsaka skador och olyckor på exempelvis paketterminaler, enligt Arbetsmiljöverket. Arkivbild.Foto: Marcus Ericsson/TT

En explosionsartad ökning av handel på nätet – inte minst under pandemin – har lett till omfattande arbetsmiljöproblem i hela e-handelskedjan. 8 av 10 företag har fått krav på åtgärder, skriver Arbetsmiljöverket i ett pressmeddelande.

Myndigheten har sedan 2019 gjort över 1 200 inspektioner på paketterminaler, utlämningsställen, transportföretag och e-handlare.

Annons

Stress- och tidspress, fysisk belastning och dålig kunskap om säker arbetsmiljö är några problem.

"Resultatet är mycket oroande och det krävs fortfarande ordentliga insatser av arbetsgivarna för att få bukt med problematiken. Vi ser stressade förare som kånkar på tunga paket utan hjälpmedel med stor risk för till exempel belastningsskador. Ingen ska bli sjuk, skadas eller dö av jobbet", säger generaldirektör Erna Zelmin i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons