Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stora nedskärningar på gång på Facebook

Ekonomi • Publicerad 7 november 2022
Meta Platforms, med koncernchef Mark Zuckerberg, planerar stora nedskärningar. Arkivbild.
Meta Platforms, med koncernchef Mark Zuckerberg, planerar stora nedskärningar. Arkivbild.Foto: AP/TT

Meta Platforms, som bland annat äger de sociala plattformarna Facebook och Instagram, planerar stora personalneddragningar, rapporterar tidningen The Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Meta har redan beordrat anställda att ställa in resor som inte är helt nödvändiga under veckan inför beskedet, som enligt källorna väntas på onsdag. Tusentals anställda väntas beröras av beslutet.

Annons

Grundaren, storägaren och koncernchefen Mark Zuckerberg har redan tidigare flaggat för en omorganisation och pratat om personalminskningar. Han sade då att Meta troligen kommer att ha färre anställda 2023 än i år.

Med nedskärningarna ansluter sig Meta Platforms till en växande skara teknikbolag i Silicon Valley som drar ned på personalen. I förra veckan slog bland annat Elon Musk till med att varsla 3 700 anställda på Twitter, som han nyligen köpt för 44 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons