Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stora Ensos miljardköp av De Jong klart

Ekonomi • Publicerad 6 januari 2023
Stora Enso ökar kraftigt sin kapacitet för så kallade wellförpackningar genom förvärvet av De Jong. Arkivbild.Foto: Mats Åstrand/TT

Skogsindustrikoncernen Stora Ensos förvärv av den nederländska förpackningstillverkaren De Jong Packaging Group är klart, skriver koncernen i ett pressmeddelande.

Affären tillkännagavs i september och är värd motsvarande runt 11 miljarder kronor.

Annons

"Detta förvärv avancerar den strategiska riktningen, påskyndar omsättningstillväxten, och bygger marknadsandelar inom förnybara förpackningslösningar i Europa”, säger Annica Bresky, vd och koncernchef på Stora Enso, i pressmeddelandet.

Förvärvet ses av Stora Enso som en inkörsport till Nederländerna, Belgien, Tyskland och Storbritannien. Genom köpet ökar Stora Ensos kapacitet för tillverkning av wellpapp från cirka 1 200 till över 2 000 miljoner kvadratmeter. Det anses stärka positionen när det gäller förpackningar för färska livsmedel, e-handel och industri.

De Jongs omsättning för helåret 2022 beräknas till en miljard euro.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons