Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stora Enso satsar i Skoghall

Skogsindustrikoncernen Stora Enso redovisar ett oväntat starkt resultat för årets tredje kvartal. Samtidigt flaggar bolaget för en investering i utökad kartongproduktion vid Skoghalls bruk söder om Karlstad.
Ekonomi • Publicerad 20 oktober 2021
Skogsindustrikoncernen Stora Enso redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Skogsindustrikoncernen Stora Enso redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Stora Enso/Handout/TT

Satsningen på Skoghalls bruk uppgår till 97 miljoner euro, enligt Stora Enso. Den väntas vara slutförd om två år.

"Till följd av investeringen kan den årliga produktionen av förpackningskartong i Skoghall ökas med cirka 100 000 ton, till en total kapacitet på över 900 000 ton, förutsatt att miljötillstånd ges", skriver Stora Enso.

Annons

"Samtidigt inleder Stora Enso en förstudie för att konvertera den andra, för närvarande vilande, linjen vid Uleåborgs bruk i Finland till produktion av förpackningskartong", tillägger bolaget i ett pressmeddelande.

Stora Enso redovisar en vinst före skatt på 349 miljoner euro för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 115 miljoner euro motsvarande period i fjol.

Omsättningen uppgick till 2 577 miljoner euro, jämfört med 2 079 miljoner euro ett år tidigare.

Analytiker hade i snitt räknat med en omsättning på 2 473 miljoner kronor och en vinst före skatt på 327 miljoner kronor, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Stora Ensos aktie föll rejält när bolaget förra veckan bekräftade att EU-kommissionen genomfört en gryningsräd mot bolagets huvudkontor i Helsingfors i en ny utredning om en misstänkt kartell på marknaden för pappersmassa.

Sedan årsskiftet ligger aktien på minus 7 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons