Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sökinsats i fjällen återupptas på onsdag

Olycka • Publicerad 6 oktober 2020
Polispatruller, fjällräddare och hemvärnssoldater letar efter en man som varit försvunnen sedan i söndags kväll. Arkivbild.
Polispatruller, fjällräddare och hemvärnssoldater letar efter en man som varit försvunnen sedan i söndags kväll. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 75-årsåldern är försvunnen norr om Gällivare sedan i söndags kväll. Mannen, som var ute och jagade älg tillsammans med sin hund, kontaktade anhöriga i söndags kväll och uppgav då att hunden gett sig av långt bort och att han skulle ta sig tillbaka till en jaktkoja.

– Sedan har vi inte hört något mer, säger räddningsledare Niklas Berglund.

Annons

Under tisdagen har polisen, tillsammans med försvarsmakten och fjällräddningen, haft en omfattande sökinsats i gång med helikoptrar, drönare, bandvagnar och hundar. Men under natten läggs sökandet på is för att återupptas med full styrka på onsdag.

– Vi kommer att fortsätta söka veckan ut är planen, målet är såklart att hitta honom vid liv, säger Niklas Berglund.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons