Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stor räddningsinsats sedan seglare gått i land

Olycka • Publicerad 12 juli 2023
Sjöfartsverket har avbrutit sökandet i Karlskrona skärgård. Arkivbild.
Sjöfartsverket har avbrutit sökandet i Karlskrona skärgård. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En privatperson upptäckte på onsdagsmorgonen att en segelbåt gått på grund utanför Sandhamn i Karlskrona skärgård. En stor sökinsats drogs igång, men seglaren hittades flera timmar senare välbehållen på land.

Kustbevakningen, en helikopter och två båtar från Sjöräddningssällskapet letade i vattnet efter personer som kunde ha varit ombord på segelbåten. Polis och räddningstjänst sökte på land.

Annons

Vittnen berättade för polisen att de sett en man med flytväst komma gåendes med en hund, men det var oklart vart mannen tagit vägen. Båten var registrerad i utlandet, vilket också försvårade arbetet.

Såväl Sjöfartsverket som polisen avslutade sina insatser på eftermiddagen, och polisen upprättade en anmälan om en försvunnen person. Strax därefter hörde nya vittnen av sig och berättade att de sett en flytvästförsedd man med hund vid en busshållplats i Jämjö. Polisen åkte dit och mannen bekräftade att den grundstötta båten var hans, och att endast han och hunden varit ombord, skriver polisen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons