Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kraftigt lyft på Stockholmsbörsen

Trots en rad rapportsmällar gasade Stockholmsbörsen på ordentligt på onsdagen. Det breda OMXSPI-indexet lyfte 2,4 procent, bäst hittills i år, och OMXS30 med de mest omsatta bolagen ökade 1,7 procent.
Börs • Publicerad 9 februari 2022
Glad klockringning på Stockholmsbörsen. Arkivbild.
Glad klockringning på Stockholmsbörsen. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Några av de senaste dagarnas stora förlorare blev nu i stället vinnare. Molntjänstbolaget Sinch lyfte hela 7,9 procent och investmentbolagen Kinnevik och Investor steg 6,0 respektive 2,9 procent.

Av OMXS30-bolagen landade bara tre på minus, två av dem hörde till dagens rapportbolag. Livekasinooperatören Evolution föll 2,7 procent och var därmed sämst i indexet. Handelsbanken, som var sist ut av storbankerna att rapportera, sjönk 2,2 procent.

Annons

Utanför finlistan redovisade även Bilia kvartalssiffror. Att bolaget tror på fortsatt hög efterfrågan på begagnade bilar övertygade inte marknaden och aktien var ned 0,4 procent.

Kambi, som levererar olika sportspelstjänster till spelbolag, noterades för kraftiga kurssvängningar. Inledningsvis sjönk aktien kraftigt på beskedet att största kunden Kindred ska utveckla en egen så kallad sportbokslösning. Aktien vände sedan upp när det kom besked att bolaget nu kan frigöra sig från Kindred och det så kallade konvertibelupplägg som bolagen haft. Detta skulle i teorin betyda att Kambi kan köpas upp av ett annat bolag och aktien rusade 12,8 procent. Kindred föll 0,1 procent.

På de ledande Europabörserna steg CAC40-index i Paris 1,4 procent och FTSE100-index på Londonbörsen avancerade 1,1 procent. Vid 17.30-tiden hade Frankfurtbörsens DAX-index gått upp 1,5 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons