Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Starmers "beergate" utreds av polisen

Storbritannien • Publicerad 6 maj 2022
Keir Starmer, oppositionledare och Labourpolitiker. Arkivbild.
Keir Starmer, oppositionledare och Labourpolitiker. Arkivbild.Foto: Alastair Grant/AP/TT

Den brittiske Labourledaren Keir Starmer kommer att utredas av polisen för ett misstänkt brott mot pandemirelaterade restriktioner i april i fjol, meddelar polisen.

Oppositionsledaren Starmer ska ha ätit indisk hämtmat och druckit öl tillsammans med partikollegor i samband med valkampanjen inför lokalvalet i Durham i nordöstra England. Händelsen fångades på video och har i brittisk press gått under epitetet "beergate". Vid tidpunkten var det förbjudet att umgås i grupp inomhus.

Annons

"Vi kan bekräfta att de misstänkta brotten mot covid-19-restriktionerna kommer att utredas", säger polisen i ett uttalande.

Den potentiella skandalen påminner om premiärminister Boris Johnsons "partygate". För bara några veckor sedan dömdes Johnson till böter för att ha brutit dåvarande restriktioner.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons