Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Stark lukt röjde cannabisodling – två döms

Brott • Publicerad 1 september 2021
En större cannabisodling i Arlöv avslöjades i december förra året, då tulltjänstemän som var ute på spaningsuppdrag reagerade på en stark lukt. Arkivbild.
En större cannabisodling i Arlöv avslöjades i december förra året, då tulltjänstemän som var ute på spaningsuppdrag reagerade på en stark lukt. Arkivbild.Foto: Ted S Warren/AP/TT

Tulltjänstemän på spaningsuppdrag i Arlöv utanför Malmö kände plötsligt en stark lukt av cannabis från en fastighet. Vid husrannsakan hittades sedan en större cannabisodling och nu döms två män till vardera fyra års fängelse.

Männen råkade komma till fastigheten i samband med att husrannsakan pågick. I lokalen fanns 196 plantor i olika utvecklingsfaser och odlingsutrustning värd cirka en halv miljon kronor.

Annons

Sammanlagt beslagtogs 93 kilo cannabis vid tillslaget i december förra året.

Malmö tingsrätt anser att straffvärdet egentligen är högre, men väger in att de båda männen suttit häktade under lång tid.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons