Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sri Lankas exledare återvänder från sin exil

Sri Lanka • Publicerad 2 september 2022
Sri Lankas tidigare president Gotabaya Rajapaksa, i mitten, medan han befann sig i exil i Thailand. Nu har han återvänt till sitt hemland. Arkivbild.
Sri Lankas tidigare president Gotabaya Rajapaksa, i mitten, medan han befann sig i exil i Thailand. Nu har han återvänt till sitt hemland. Arkivbild.Foto: Tananchai Keawsowattana/AP/TT

Sri Lankas tidigare president Gotabaya Rajapaksa, som tvingades fly när tiotusentals demonstranter stormade hans bostad i huvudstaden Colombo i juli, har återvänt till sitt hemland.

Den 73-årige Rajapaksa flydde först till Maldiverna och sedan till Singapore, varifrån han meddelade sin avgång. Därpå reste han vidare till Thailand.

Annons

Bakgrunden till demonstrationerna var ett utbrett missnöje bland befolkningen efter månader av långa strömavbrott, rekordstor inflation och brist på mat och bensin.

En person anställd vid flygplatsen där expresidenten landade på fredagen berättar att en välkomstkommitté med ministrar och politiker mötte Rajapaksa, och att han behängdes med blomsterkransar när han anlände.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons