Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sri Lanka slår på strömmen för turister

Krisande Sri Lankas regering ska garantera elförsörjningen för utvalda turistområden i ett försök att locka tillbaka besökare.
Sri Lanka • Publicerad 1 december 2022
Turistvänliga områden, bland annat längs med Sri Lankas kuststräckor, ska slippa elavbrott framöver. Arkivbild från Hikkaduwa.
Turistvänliga områden, bland annat längs med Sri Lankas kuststräckor, ska slippa elavbrott framöver. Arkivbild från Hikkaduwa.Foto: Eranga Jayawardena/AP/TT

Landet har haft ont om energi en längre tid, då dess kraschade ekonomi har inneburit att det inte har kunnat importera tillräckligt med bränsle till sina kraftverk. För närvarande stängs all el av i två och en halv timme varje natt. När det var som värst varade avbrotten i 13 timmar per dygn.

Vid sidan av det har det rått stor brist på livsmedel, läkemedel och mycket annat.

Annons

– Vi kommer att få en bra vintersäsong, lovar turismminister Harin Fernando vid en pressträff i Colombo.

Enligt regeringen har större mängder regn i närtid satt fart på landets vattenkraftverk och lättat bördan på elnätet.

Den ekonomiska krisen hade i kombination med covidpandemin minskat antalet utländska besökare i landet, men i år har de börjat bli fler igen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons