Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Spritsmuggling avslöjad i arbetskontroll

Brott • Publicerad 9 maj 2021
Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild.
Tre personer åtalas vid Södertälje tingsrätt efter att enorma mängder sprit, cigaretter och kontanter upptäcktes till följd av en arbetsmiljökontroll. Arkivbild.Foto: Bertil Enevåg Ericson/TT

Vid en arbetsmiljökontroll på ett företag i Nykvarn upptäcktes 30 pallar alkohol samt cigaretter. Vid en uppföljande husrannsakan hittades en miljon kronor i en ryggsäck. Tre personer åtalas för att ha bedrivit en stor smugglingsverksamhet, rapporterar Länstidningen Södertälje.

Arbetsmiljöverket genomförde kontrollen i februari i samarbete med polisen. Alkoholen och cigaretterna fann de i ett låst förråd och i en bil som var där fann de mer av dessa varor. Husrannsakan gjordes hemma hos bilens ägare och utöver ryggsäcken med kontanter fanns där ytterligare smuggelvaror.

Där och då greps tio personer. Tre av dem – två män och en kvinna – åtalas nu för i första hand grov olovlig befattning med smuggelgods. En av männen är han som hade ryggsäcken hemma och han åtalas också för grov penningtvätt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons