Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sparpaket på Ica Sverige – 200 berörs

Ica Sverige inför ett sparpaket där en miljard om året ska sparas och runt 200 kontorstjänster berörs. Besparingarna ska bland annat möjliggöra lägre priser.
Ekonomi • Publicerad 7 december 2022
Ica Sverige ska spara. Arkivbild.
Ica Sverige ska spara. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Som skäl för sparpaketet uppger bolaget en utmanande omvärldssituation. Den höga inflationen har gjort kunderna prismedvetna och det har i sin tur satt hård press på både Ica Sverige och de enskilda handlarna.

– Jag tror att det är viktigt att börja med att förstå att både Ica och dagligvaruhandeln, och inte minst konsumenterna, befinner sig i en tuff situation där vi har en rekordhög inflation. Vi har skenande matpriser, elpriser och övriga kostnader, säger Eric Lundberg, vd för Ica Sverige.

Annons

Sparpaketet ska bland annat möjliggöra lägre priser och satsningar på Icas egna varumärken. För Eric Lundberg handlar det främst om att stå på kundernas sida.

– I grunden gör vi det här för att verkligen satsa och visa att vi står på kundens sida och vi ska hjälpa handlarna genom en tuff tid. Där har vi ett stort ansvar inom Ica Sverige utifrån den aktör vi är och inte minst det samhällsansvar vi nu tar.

De tjänster som omfattas av sparpaketet är huvudsakligen tjänstemän, men Eric Lundberg säger att det inte går att utesluta ytterligare besparingar.

– Jag vill vara uppriktig och säga att vi ser det här som en långsiktig satsning där vi kommer att behöva bli mer kostnadseffektiva, så det här är det vi aviserat i ett första steg. Sedan får vi se hur det utvecklas, men det går inte att utesluta att det blir ytterligare effektiviseringar.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om vilken del av Ica som sparpaketet omfattar.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons