Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sparkad telefonpratare stämmer arbetsgivare

En bussförare anklagades av sin arbetsgivare för att ha pratat i telefon samtidigt som han körde – och fick sparken.
Nu stämmer föraren företaget till Arbetsdomstolen med hjälp av sitt fackförbund, rapporterar
Brott • Publicerad 7 januari 2023
Bussarna på bilden har inget med det aktuella bussföretaget att göra. Arkivbild.
Bussarna på bilden har inget med det aktuella bussföretaget att göra. Arkivbild.Foto: Annika Byrde/NTB/TT

Det var i somras som bussförarens chef frågade honom varför han hade mobilen med sig när han körde buss. Föraren hänvisade till familjeskäl – men framhöll att han inte kört samtidigt som han talat i telefon.

Några dagar senare blev han uppsagd av personliga skäl. Bussföretaget pekade bland annat på att han kört buss med hörlurar i öronen. Själv hävdar föraren att han endast använt hörlurar då bussen stått stilla.

Annons

Bussföretaget uppger att man har en nolltoleransprincip när det gäller hörlurar under körning med hänvisning till trafiksäkerheten. Enligt företaget har man följt alla rutiner före uppsägningen.

Enligt stämningsansökan har bolaget framfört olika uppgifter om vem som faktiskt sett honom köra med hörlurar. Kommunal kräver därför att uppsägningen ogiltigförklaras och att bussföraren får ett skadestånd på totalt 180 000 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons