Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Söndagen var varmaste dagen på hela året

Karlshamn fortsätter erbjuda högst temperatur i Blekinge, men kommer inte upp i samma skyhöga siffror som andra kommuner i landet.
BLEKINGE • Publicerad 1 juli 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Det var svårt att undvika den otroliga värmen under söndagen i Blekinge län. Enligt SMHI var det faktiskt årets hittills varmaste dag runtom i landet.

Varmast av alla i Blekinge var Karlshamn som låg på 31,4 grader. I Karlskrona var det 26 grader.

Annons

Trots den otroliga värmen i Karlshamn kom kommunen inte ens in på topp 10 i landet. Varmast var det i Oskarshamn som med sina 33,7 grader hade den högsta temperaturen hittills i år. Kalmar län sticker ut ordentligt med flera kommuner över 33 grader.

– Svalare luft är redan på väg in, det blir runt 20 grader under måndagen och imorgon kommer temperaturen ligga på runt 15 grader, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

Det kommer bli en hel del skurar under veckan, framför allt på torsdag ser det ut att bli mer sammanhängande regn. Vädret kommer vara mindre stabilt under hela veckan. Exakt när värmen återkommer vet SMHI inte.

Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons