Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sömnigt på Stockholmsbörsen

Börs • Publicerad 5 november 2021
Stockholmsbörsen visar på små kursrörelser. Arkivbild.
Stockholmsbörsen visar på små kursrörelser. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stockholmsbörsen avslutade fredagens förkortade handelsdag med små kursförändringar. Vid stängning hade OMXS-index stigit marginella 0,1 procent.

I väntan på eftermiddagens nya sysselsättningssiffror från USA var handeln försiktig.

Annons

Bland storbolagen märktes främst en nedgång för livekasinooperatören Evolution med 3,2 procent. Under torsdagen kom besked om insiderförsäljning i bolaget. I motsatt riktning gick framför allt klädjätten H&M med en uppgång på 2,2 procent och telekombolaget Ericsson, plus 1,5 procent.

Klädföretaget New Wave rusade 11,3 procent efter morgonens kvartalsrapport. Storytel rasade i stället 18,1 procent efter sin rapport, där ljudboksbolaget varslade om att strömningsintäkterna för helåret blir i den lägre delen av ett tidigare aviserat intervall.

De ledande europeiska börserna gick upp, CAC40-index i Paris med 0,8 procent, FTSE100-index i London med 0,3 procent och DAX-index i Frankfurt med 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons