Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Soldater anklagas för knark i militärpost

Sydkorea • Publicerad 21 september 2023
De 17 misstänkta soldaterna är posterade på de amerikanska baserna Camp Humphreys och Camp Casey (bilden) i Sydkorea. Arkivbild.
De 17 misstänkta soldaterna är posterade på de amerikanska baserna Camp Humphreys och Camp Casey (bilden) i Sydkorea. Arkivbild.Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT

17 amerikanska soldater anklagas av sydkoreansk polis för att ha spridit eller använt syntetisk marijuana efter att ha fört in det till militärbaser i Sydkorea via det militära postsystemet. Ytterligare fem civila anklagas för samma brott och åtminstone två av dem har gripits, enligt amerikanska medier.

Bruk av syntetisk marijuana, känd som spice eller K2, är olaglig i Sydkorea.

Annons

Utredningen beskrivs som den största på flera år som involverat USA:s soldater i Sydkorea. Det mesta av distributionen av drogen ska ha skett på två amerikanska militärbaser, med hjälp av kommunikation på Snapchat, enligt en polis.

Gemensamma räder av sydkoreansk polis och den amerikanska arméns brottsutredningsavdelning, som gjordes i maj men som offentliggjorts först nu, hittade såväl syntetisk cannabis som mycket kontanter hos de 22 misstänkta.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons