Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Försvunnen man hittad i fjällen

Den man i 40-årsåldern som försvann från sin flickvän i Nikkaluoktaområdet i Norrbotten på fredagen hittades strax före klockan 17 på måndagen.
Olyckor • Publicerad 5 juli 2021
Polisen sökte med helikopter efter den försvunna mannen. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

– Efter omständigheterna mådde han bra. Men det har varit soligt på fjällen så han var både uttorkad och solbränd, säger Per Andersson, RLC-befäl vid polisen.

Mannen transporterades från platsen av en polishelikopter till en ambulans för vidare avfärd till sjukhus, enligt Andersson.

Annons

– Han var glad över att vi hittade honom och ville gärna följa med oss.

Mannen ska enligt uppgift varken ha varit klädd eller utrustad för någon längre tur på fjället. Bland annat saknade han mat och telefon.

Det var mannens flickvän som på söndagen larmade polisen om att mannen då varit borta i två dygn. Till polisen säger flickvännen att han kom ifrån henne i fjällen på fredagen.

Polisen har sökt efter mannen med helikopter och fjällräddare. Även Försvarsmakten och en civil helikopter har bistått med hjälp.

– Vem exakt som fick ögonen på honom vet jag inte, säger Andersson.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons