Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Snön stoppar bussar i flera städer

Väder • Publicerad 10 mars 2023
Under veckan har det flera gånger snöat kraftigt i södra Sverige – vilket fortfarande på fredagen ställer till det i kollektivtrafiken.Foto: Adam Ihse/TT

Torsdagens kraftiga snöfall ställer till det i kollektivtrafiken i delar av södra Sverige. I Jönköping ställs alla stadsbussar in eftersom vägarna inte hunnit plogas ännu.

"Bussar fastnar hit och dit, hamnar i diket och risken för trafikolyckor är väldigt hög", skriver Jönköpings länstrafik, JLT på sin hemsida.

Även i Västra Götaland är det störningar i trafiken på flera linjer på grund av halt väglag. Som resenär får man räkna med förseningar och inställda avgångar på vissa sträckor, meddelar Västtrafik. Bland annat är samtliga lokalbussar samt alla skolskjutsar inställda på Orust, rapporterar ST-tidningen.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons