Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Snapchatman döms för grov våldtäkt mot barn

Brott • Publicerad 4 maj 2023
En man som hade kontakt med barn på Snapchat döms nu till 12 års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.
En man som hade kontakt med barn på Snapchat döms nu till 12 års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn. Arkivbild.Foto: Pavel Koubek/TT

En 21-årig man som hade kontakt med barn på Snapchat döms i Västmanlands tingsrätt till 12 års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn.

Mannen döms för en rad sexualbrott mot barn. Förutom grov våldtäkt handlar det bland annat om våldtäkt, sexuellt övergrepp mot barn och grovt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Annons

Hos mannen fanns även över 10 000 barnpornografiska bilder och närmare 460 filmer, där en stor del bedömdes som grovt övergreppsmaterial, enligt tingsrätten.

Totalt är 15 personer målsägande i målet. Mannen ska betala skadestånd till samtliga, och totalbeloppet överstiger en miljon kronor.

Brotten har begåtts mellan 2019–2022.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons